torsdag 27. september 2012

RÅBYGG! Tegningene blir "live"

 Da er snekkerne fra Nordbohus igang med å reise råbygget! Oioi, her går det unna! Veldig mye aktivitet i Kvamskogvegen nå, når det er tre hus som skal bygges på rekke og rad! Ungene vil kjøre oppom tomta å se hver dag jeg kjører dem til skolen. De er veldig interesserte i byggeprosjektet, og gleder seg over det som skjer! Kjenner at stressnivået øker mer og mer nå, da det stadig blir mer å tenke på, og mange viktige valg som skal tas. Heldigvis har vi vært ute i god tid med å planlegge kjøkken, bad og peis-løsning. Mye å tenke på i en hektisk hverdag! Spørs om det blir en bytur til Trondheim i høstferien for å kikke litt på fliser og parkett mm.!

Bildet tatt i front av huset!! DET BLIR SÅ BRA!!! Kjempespennende å se hvordan tegningene blir "live" De tre vinduene i front vises godt nede i underetasjen!
Lurer på hvem som skal ha dette soverommet? Midt i huset er det lagt inn en mys hvor trappa skal stå.

På bakken på husets venstre side er det støpt søylepunkter som skal holde opp verandaen vår!8 kommentarer:

 1. Hei.
  Følger bloggen din (Spennende). har akkurat signet samme type hus (opal)i sogn.

  hva koster huset deres totalt?

  Hilsen Arild

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Arild!
   Så hyggelig at du følger bloggen min! Ja, det er veldig spennende, og nå går det fort fremover! Ett år med planlegging, så er endelig tegningene blitt virkelige! Opal er et veldig flott og praktisk hus, og som du sikkert har sett på bildene, så har vi gjort endel fasadeendringer og endret på romløsninger etter ønsker og behov. Det er jo det som er så spennende når man bygger hus, at man kan bestemme mye selv, å få det akkurat slik man vil ha det!

   Vi fikk et cirka prosoverslag fra Nordbohus på 3,4 mill. Da er tomta og grunnarbeid inkludert. Men siden vi har valgt litt ulike løsninger (på bla.kjøkken, bad) og skal ha tillegg som screens på vindu og spotter i tak mm, så regner vi med å få en totalsum på 10-15% mer enn prisoverslaget!

   Mvh Jorid

   Slett
  2. Hei.
   vårt kommer på 4,000 000. Tom 540000,- Grunnarbeid 300 000. er veldig bratt tomt med en del sprenging. har bedt om valmet tak, men er litt spent på om det fører frem hos kommunen. reg plan sier saltak. men nå jeg så bilder av deres hus ser jeg at det er like fint med sal som valmet tak. hva er grunnen til at dere byttet?

   Hilsen
   Arild

   Slett
 2. Forresten, hva kostet tomta deres? pris på grunnarbeid?

  hilsen arild

  SvarSlett
 3. Hei igjen! Vi var kjempeheldig med tomta! Betalte 195 000 for en hjørnetomt:) grunnen til at vi byttet var nettopp pga kommunens reguleringsplan. Vi syns også at det var likeså fint med saltak! Grunnarbeid kom på ca 150 000, trengte ikke sprengning, men måtte ha endel utfylling pga skrå tomt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.

   Da skjønner eg differansen på prisen. det var veldig oppklarende! takk for info Jorid! :)

   Slett
 4. Bare hyggelig:) lykke til med byggeprosjektet:)

  SvarSlett